Chiftelute cu sos

Ingrediente:
  • 1/2 kg carne tocata
  • un colt de paine
  • faina
  • 2 cepe
  • usturoi
  • bulion
  • foi de dafin
  • ulei, sare, piper, delikat
  • 2-3 oua
  • o legatura de patrunjel
Mod de preparare:

 Se caleste o ceapa intr-o picatura de ulei, apoi se amesteca cu carnea tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, ouale, usturoiul tocat marunt, sare, piper si patrunjel tocat marunt. Din compozitia rezultata se fac bilute si se dau prin faina. Se pune ulei intr-o tigaie si se pun chiftelutele. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta
Pentru sos:

Intr-o cratita se caleste o ceapa tocata solzisori, apoi se adauga apa cat sa o acopere. Se lasa un pic sa fiarba dupa care se adauga bulion dizolvat in apa (sau suc de rosii). Se lasa sa fiarba un pic si se adauga delikat, piper si 1-2 foi de dafin. Se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se adauga si chiftelutele. Puteti sa mai puneti si cativa catei de usturoi (taiati feliute subtiri). Dupa ce s-au patruns chiftelutele se opreste focul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More