Mancare chinezeasca - pui cu ciuperci

Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • o cutie de ciuperci
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 ardei grasi mici - rosu, galben si verde
  • un plic de supa instant de pui Knorr
  • o ceapa
  • orez
Mod de preparare:

Se spala pieptul de pui si se taie fasii, apoi se pune la marinat cam 30 min in sos de soia. Intr-un castronel se pregatesc separat 2 lingurite de amidon amestecate cu putina apa calda si 1 lingurita de sos de soia. Se toaca ceapa solzisori si una in sferturi (ca aici), apoi se curata si se taie fasii ardeii grasi. Se adauga intr-o tigaie (sau wok) un strop de ulei. Cand s-a incins se adauga fasiile de piept de pui si ceapa taiata in sferturi si se lasa la calit pana se rumeneste ceapa si se desface. Se scoate totul intr-o cratita mica si se acopera.
Intr-o tigaie separata se pune un pic de ulei si se adauga ceapa taiata solzisori, apoi ardeii grasi taiati fasii si ciupercile din conserva.  Se lasa sa se caleasca la foc mic si se prepara rapid supa de pui conform indicatiilor de pe ambaaj. Se adauga o cana de supa de pui peste legumele ce se rumenesc in tiagie, iar peste se toarna amidonul amestecat cu apa si sos de soia. Se lasat sa clocoteasca de 2-3 ori apoi se adauga carnea cu ceapa din oala.

Pentru garnitura:

Se prepara orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand este gata se toarna in castronele si se serveste alaturi de felul principal.

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard