Spaghete cu pui si ciuperci

Ingrediente:

  • margarina
  • paste
  • 2-3 catei de usturoi
  • piept de pui
  • o conserva de ciuperci
  • 200 g smantana
  • cascaval ras sau parmezan
Mod de preparare:

Se pune la fiert o oala cu apa in care se adauga un praf de sare si o lingura de margarina. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga pastele si se lasa cam 10 minute. Se scot intr-o strecuratoare si se trec de 2-3 ori printr-un jet de apa rece. Se curata si se piseaza cateii de usturoi. Se taie pieptul de pui fasii si ciupercutele pe jumatate.
Intr-o cratita se adauga o lingura de margarina si se lasa sa se topeasca, dupa care se adauga fasiile de pui si usturoiul.
Se lasa totul sa se rumeneasca la foc mic si, intre timp, se face sosul: se amesteca intr-un castronel cca.  200g de smantana dulce, un praf de sare si cascaval ras (sau parmezan). Se pune sosul peste puiul cu ciuperci si usturoi, se mai adaugat cca.30ml de apa, se amesteca pana se omogenizeaza si se mai lasa pe foc inca 5-6 min. In mod normal sosul trebuie sa arate ca o smantana, insa daca este mai subtire se mai poate ingrosa cu cascaval ras (sau parmezan), insa nu se pune foarte mult deoarece in momentul racirii acesta se intareste. Se adauga spaghetele peste toata compozitia, se amesteca bine si se mai lasa pe foc 2 min.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More