Sarmale

Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata
  • carne afumata - ceafa sau kaizer
  • varza murata
  • orez
  • 1 ceapa
  • 1-2 foi de dafin
  • sare
  • piper - macinat si boabe
  • o conserva de rosii in suc propriu
  • bulion
Mod de preparare:

Se caseste ceapa in putin ulei si se amesteca cu carnea tocata, cu 2-3 linguri de orez  spalat, sare si piper macinat. Se spala varza si se taie frunzele de pe cotor. Intindeti o frunza pe masa si puneti intr-un colt o lingura de carne. Modul in care se infasoara varza il gasiti aici. Se repeta procedeul pana terminati carnea. Varza care va mai ramane (si ar fi bine sa va mai ramana), o tocati si o puneti de-o parte. Intr-o cratita puteti cali un pic carnea afumata. Aranjati primul rand de sarmale pe fundul unei cratite. Peste presarati varza tocata si apoi asezati si al doilea rand. "Aruncati" printre sarmale si carnea afumata, piperul boabe si o foaie de dafin. Deasupra, cand ati terminat cu straturile de sarmale, puneti ultimul strat de varza. Turnati rosiile in suc propriu si apoi puneti apa pana la nivelul sarmalelor. Bagati-le la cuptor si inghiti in sec in timp ce in bucatarie se imprastie aroma imbietoare...
Cand sarmalele aproape au fiert, scoateti oala din cuptor si adaugati 2-3 lingurite de bulion desfacut cu apa. Aveti grija sa aveti mereu apa in oala cat aceasta sta in cuptor!



p.s: pozele sunt ale mele; la fel si blogul mentionat pe ele.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard