Compot de cirese

Ingrediente:
  • 3 kg cirese
  • 3 l apa
  • 1 kg zahar
  • aprox. 10 linguri de alcool de 90 de grade
  • 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
 
Alegi cirese nu prea coapte, proaspete si carnoase. Le speli, le rupi coditele si le lasi sa se zvante bine. Faci un sirop din apa si zahar: dizolvi zaharul cu apa fierbinte, lasi sa dea cateva clocote, apoi adaugi fructele si putin zahar vanilat. Pui fructele in sirop si le lasi sa dea in cateva clocote pana isi schimba culoarea.
Daca vrei sa consumi proaspat compotul opresti deoparte din cantitatea rezultata, iar restul de fructe le pui cat sunt fierbinti in borcane, in cantitati egale si torni siropul fierbinte. Adaugi in fiecare borcan cate 1 lingura de alcool de 90 de grade si capsezi imediat. Acoperi borcanele cu paturi si le lasi pana a doua zi.Acest mod de preparare te scuteste de fierbere, iar fructele raman mereu imbibate cu sirop si isi pastreaza culoarea. 
 
Sfat:  Poti face compot si din alte fructe, dupa aceeasi reteta: visine, caise, prune, mere, pere, struguri. Pentru a fi mai sigura ca va tine compotul mai mult timp, poti pune in fiecare borcan cate un varf de cutit de salicilat (il gasesti in farmacie).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard