Gaina macedoneana

Ingrediente:
  • 1 gaina
  • 250 g branza telemea
  • 200 g bacon sau costita
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 100 g unt
  • 1 linguri de busuioc proaspat tocat
  • 4 rosii
  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • nucsoara
  • piper
Mod de preparare:

Speli gaina si o pui la fiert intreaga impreuna cu morcovii, telina, ceapa, toate intregi.Dupa ce au fiert toate, scurgi gaina si o lasi sa se raceasca. O dezosezi si o tai cubulete (putin mai mari decat pentru salata boeuf).
Amesteci cu baconul taiat tot cubulete si cu telemeaua data prin razatoarea mare. Pui laptele la fiert.
Separat, intr-o cratita, pui la foc mic, untul si faina. Stingi cu lapte si faci un sos alb in care adaugi sare, piper, nucsoara si busuioc maruntit. lei cratita de pe foc si lasi sa se raceasca timp de 5 minute. Apoi adaugi ouale intregi (crude). Amesteci bine si torni sosul peste bucatile de gaina, bacon si branza. Adaugi si usturoiul curatat si tocat marunt. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu faina. Asezi deasupra felii de rosii. Dai la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute. Servesti gaina cu garnitura de orez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard