Tarta de capsuni

Ingrediente:
  • 250 g faina alba
  • 2 linguri zahar tos alb
  • praf de sare
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 500 g capsuni
  • 150 g ciocolata alba (menaj)
  • 250 ml frisca lichida
  • putina esenta de rom
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:

Faci un aluat de tarta din faina, zahar, sare, unt moale si ou. Framanti si daca nu se leaga bine, adaugi putina apa calduta. Lasi aluatul la rece minim o ora. Maruntesti ciocolata alba de menaj si o topesti in frisca lichida, la foc domol (fara sa ajunga la fierbere). Adaugi si esenta de rom, apoi lasi la rece peste noapte. Intinzi foaia de tarta intr-o forma / tava unsa cu putin unt, o intepi cu furculita si o dai la copt, la foc mediu pentru 20-25 minute. Intre timp, speli si scurgi capsunile si le asezi pe blatul racit. Bati cu mixerul crema de frisca si ciocolata alba pana devine consistenta si o torni peste fructe. Ornezi cu zahar pudra ci ciocolata alba rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard