Tort de inghetata

Ingrediente pentru blat:
  • 500 g biscuiti mari romanesti
  • 1 esenta de rom
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
Ingrediente pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • coaja si sucul de la o lamaie sau de la o portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
Ingrediente pentru decor:
  • 1/2 ciocolata rasa
  • frisca ( opretsi putin din cantitatea pentru crema )
  • 1-2 capsune mari
Mod de preparare blat:

Sfarami biscuitii. Bati oul spuma cu zaharul, amesteci bine cu untul topit si, la urma, pui esenta de rom. Amesteci biscuitii cu crema obtinuta si torni compozitia intr-o tava de tort tapetata cu folie de aluminiu sau folie de plastic. Presezi cu o lingura pana se formeaza o foaie subtire si dai la cuptor pana se rumeneste.
Apoi lasi foaia la racit pana cand faci crema.

Mod de preparare crema:

Bati bine frisca si o dai la rece. Freci bine galbenusurile cu zaharul vanilat si cu 100 g zahar, pana devine o crema densa si pufoasa. Bati albusurile bine cu un praf de zahar. Amesteci cu o lingura frisca si galbenusurile, coaja de lamaie si 2 lingurite suc de lamaie (sau de portocala). La urma, adaugi albusurile batute si amesteci usor pana se omogenizeaza.Peste blat torni crema si dai la congelator 3-4 ore.

Ornare:

Presari ciocolata rasa si ornezi cu capsune sau orice alte fructe ai la indemana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard