Tort vegetarian de conopida

Ingrediente pentru aluat:
  • 175 g faina alba
  • 75 g margarina
  • sare
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri apa 
Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 conopida mica
  • 1 broccoli mic
  • 1 ceapa
  • 30 g margarina
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 75 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1/2 cub concentrat supa de legume
Mod de preparare:

Framanti din ingrediente o masa omogena, pe care o intinzi intr-o forma unsa cu ulei. Intepi cu o furculita si coci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 20 de minute. Buchetele de conopida si de broccoli, respectiv ceapa taiata rondele, le fierbi in apa sarata, circa 10 minute. Intre timp, topesti margarina si adaugi faina, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce faina a prins o culoare aramie, stingi cu lapte si cubul dizolvat in apa calduta. La final adaugi 50 g de cascaval ras, sare si piper dupa gust. Asezi legumele pe aluat, torni sosul peste ele si ornezi cu restul de cascaval ras. Introduci vasul din nou in cuptorul preincalzit si lasi cam 10 minute, la foc domol. Pudrezi tortul cu boia dulce si lasi inca 5 minute in cuptor, cu flacara stinsa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard