Varza invelita

Ingrediente:
  • 2 verze noi, potrivite
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 50 g cascaval ras
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar.
Mod de preparare:

Tai verzele mai intai in 4, apoi fiecare sfert in cate 2 parti. Nu indeparta cotorul pentru ca de el stau prinse frunzele. Pui bucatile de varza la fiert in apa cu sare. Pentru o mai mare siguranta, poti prinde frunzele cu cate o scobitoare. Lasi sa fiarba pana se fragezeste si nu mai crantane.
Bati ouale foarte bine, pui faina si smantana si bati din nou. Adaugi sare, piper, mararul tocat fin si cascavalul.
Dai verzele prin compozitia de ou si smantana, apoi le dai prin pesmet. Dupa aceea le pui la prajit in baie de ulei incins. Lasi pana se rumeneste pesmetul.

Sfaturi pentru vegetarieni:  Compozitia in care dai varza inainte de a o praji o faci din 300 ml de bere, 5-6 linguri de faina, un varf de cutit de praf de copt, sare dupa gust, piper si marar tocat.

Pentru pofticiosi: In compozitia de ou si smantana, de baza, adaugi sunca tocata marunt, dupa care tavalesti bucatile de varza prin aceasta compozitie. Sunca nu trebuie sa fie foarte grasa, sa nu se scorojeasca la prajit. Varza impaturita poate fi servita ca garnitura la friptura de porc sau ca fel de sine statator, cu mamaliga fierbinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard