Taitei chinezesti cu pui si legume

Ingrediente:
  • taitei de orez
  • ardei gras rosu, galben si verde
  • 1 morcov
  •  o ceapa
  • ciuperci (urechi de lemn, pleurotus, champignon)
  •  4 linguri sos de soia
  • 1 piept de pui
  • 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:

Se taie puiul cubulete, se prajeste in ulei in wok (sau in tigaie), la foc mare si, cand s-a albit, se scoate intr-un bol. In uleiul ramas de la pui se calesc morcovii taiati fasii si ceapa taiata julien (mentineti focul mare tot timpul). Se scot si acestea in alt bol. In uleiul ramas (eventual mai completati daca ramane prea putin), se calesc ardeii gasi tocati fasii impreuna cu ciupercile (champignon sau pleurotus). Daca folositi ciuperci urechi de lemn aveti grija sa le tineti in prealabil in apa fierbinte pana se hidrateaza bine si cresc. Abia dupa aceea le puneti la calit cu ardeiul. Se scot si acestea intr-un bol. Se toaca usturoiul feliute subtiri si se caleste in uleiul ramas. Peste acesta se adauga cele 4 linguri de sos de soia si taiteii (acestia se fierb in prealabil 5-6 minute). Se lasa putin la calit la foc mare, apoi se scot intr-un vas termorezistent (sau tava). Se adauga toate ingredientele peste taitei si se amesteca bine, apoi se baga la cuptor maxim 10 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard