Coroana umpluta cu miel

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g margarina
  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 1 kg faina
Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg carne de miel fara os
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Ingrediente pentru garnitura:
  • mazare boabe
  • morcovi
  • rosii
Mod de preparare:

Amesteci ingredientele si framanti un aluat potrivit de moale. Il lasi sa se odihneasca 1/2 ora. Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat si o amesteci cu ceapa si usturoiul, tocate marunt. Din aluat opresti o bucata pentru decor, iar din restul de aluat intinzi o foaie dreptunghiulara, lunga cat circumferinta vasului in care vei coace coroana. orni umplutura doar pe centrul foii, apoi rulezi.
Asezi ruloul in vasul de copt si lipesti foarte bine marginile. Din aluatul oprit, decupezi diferite figurine, inimioare, frunzulite sau orice doresti. Le lipesti de rulou cu galbenus sau ungi tot ruloul cu galbenus si aplici pur si simplu figurinele. Dai forma la cuptor si lasi timp de 45 de minute. Cand s-a copt, pui coroana umpluta cu miel pe un platou rotund, iar in golul din mijloc asezi legume fierte: mazare, morocovi, rosii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More