Tarta cu jambon si rosii

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 150 unt
  • 3 - 4 linguri apa
  • 150 g jambon crud uscat (felii subtiri)
  • 300 g rosii cherry
  • 100 g boabe de porumb
  • 250 ml lapte
  • sare si piper
Mod de preparare:

Din 250 g faina, 100 g unt, apa si un varf de cutit sare framantati un aluat tare si puneti-l la frigider pentru 15 minute. Topiti untul ramas intr-o tigaie, adaugati 3 linguri rase cu faina si cand faina incepe sa se rumeneasca puneti laptele turnandu-l, putin cate putin, amestecand incontinuu pana cand incepe sa se ingroase. Puneti in sos boabele de porumb si patrunjelul tocat marunt si potriviti de sare si piper.
Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de circa 5-6 mm, puneti-o intr-o tava rotunda si perforati aluatul din loc in loc. Turnati peste aluat sosul cu boabele de porumb, apoi puneti rosiile cherry, fiecare rulata in cate o felie de jambon. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti tarta la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More