Chili con carne

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare tocata pestisori;
  • 0.5 kg de carne macra tocata de vita;
  • 1 catel de usturoi maruntit;
  • 1 lingurita de pudra de chili;
  • 1 lingurita de pimento (piper jamaican);
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 1 lingurita cumin;
  • 1/2 lingurita de piper rosu;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 1 1/2 linguri de cacao sau 50g ciocolata;
  • 1 conserva de suc de rosii;
  • 1 lingurita sos Worcestershire;
  • 1 lingurita otet de cidru;
  • 1/2 cana de apa.
Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare se prajeste la foc mediu carnea, ceapa si usturoiul. Se amesteca continuu pana se prajeste bine carnea, apoi se adauga cuminul, pimento-ul, sarea, piperul rosu, otetul din cidru si ciocolata. Se fierbe la foc mic circa 1 1/2 ore apoi se da totul la o parte. Optional, se mai poate adauga branza cheddar deasupra, apoi ceapa si fasolea boabe mexicana fiarta in prealabil (poate fi si din conserva).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard