Ciorba cu afumatura

Ingrediente:

  • 1 varza mare;
  • 500g costita afumata;
  • 2 cepe;
  • 500ml ulei;
  • 2 morcovi;
  • 1 radacina patrunjel;
  • 4 cartofi mari;
  • 500ml zeama de varza acra;
  • 1 legatura marar;
  • sare, piper.
Mod de preparare:


TocaÅ£i varza ÅŸi puneÅ£i-o la fiert în 4 l apă, împreună cu morcovii ÅŸi rădăcina de pătrunjel tăiate în cubuleÅ£e ÅŸi 1 linguriţă sare. Ceapa tocată mărunt căliÅ£i-o în ulei, 2-3 minute, apoi puneÅ£i costiÅ£a tăiată fideluţă. PrăjiÅ£i-o 6-7 minute, după care puneÅ£i-o în oala cu ciorbă. După 10 minute adăugaÅ£i cartofii curăţaÅ£i, spălaÅ£i ÅŸi tăiaÅ£i în cuburi. LăsaÅ£i ciorba să fiarbă la foc mic încă 30 de minute ÅŸi la final puneÅ£i  zeama de varză fiartă separat ÅŸi verdeaÅ£a tocată mărunt. PotriviÅ£i de sare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard