Concentrat de ardei, gogosari si rosii

Ingrediente:

  • 3kg ardei gras rosu;
  • 1kg gogosari;
  • 3kg rosii;
  • sare.
Mod de preparare:

Spalati rosiile, ardeii si gogosarii, lasati-le sa se scurga. Treceti prin masina de tocat rosiile si ardeii. Puneti-le la fiert la foc potrivit. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de vas. Este bine daca se lucreaza la o plita sau pe un ochi de aragaz peste care se pune o bucata de tabla, de tigla, de caramida subtire de samota (merge si fiert la cuptor). Dupa ce amestecul a fiert 30 minute, se adauga gogosarii taiati in felii sau cubulete. Lasati sa fiarba pana cand scade aproape toata apa lasata de rosii. Sarati, dupa gust si puneti amestecul in borcane pe care le inchideti apoi ermetic. Sterilizati borcanele timp de 30 de minute in cuptorul incalzit la foc mic si lasati-le apoi in cuptor, fara foc, pana a doua zi. Acest concentrat poate fi adaugat la supe, ciorbe, sosuri sau servit ca atare, langa mancare de cartofi sau carne.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More