Hribi cu paste

Ingrediente:

  • 700 g hribi proaspeti
  • 500 g spaghete
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 3-4 fire cimbru verde
  • sare, piper
Mod de preparare:


Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeti-le bine de apă şi tăiaţi-le în bucăţi, pe cele mari, iar pe cele mici lăsaţi-le întregi sau tăiaţi-le în jumătăţi. Incingeţi într-o tigaie mare uleiul de măsline şi rumeniţi în acesta căţelul de usturoi întreg, la foc mic. Usturoiul nu trebuie să se prăjească prea mult, când s-a rumenit puţin, scoateţi-l din tigaie. Puneţi în uleiul încins ciupercile şi prăjiţi-le înăbuşit până când se evaporă toată apa pe care acestea o lasă. Intre timp, fierbeţi pastele în 2 litri de apă şi 1 linguriţă de sare, apoi scurgeţi-le de apa în care au fiert şi puneţi-le în tigaia cu ciuperci. Adăugaţi cimbrul uscat şi verde, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi 1 minut la foc mic. Serviţi preparatul fierbinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard