Pastravi cu legume si masline la cuptor

Ingrediente:

  • 4 pastravi potriviti
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • 1 telina mica
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g masline
  • 50 ml ulei
  • 2-3 fire de cimbru verde
  • 2-3 frunze de salvie
  • sare, piper
Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi ceapa, morcovii şi ţelina, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Roşiile spălate, tăiaţi-le în cubuleţe.Puneţi într-o tavă adâncă peştele, apoi peste acesta puneţi legumele şi roşiile.
AdăugaÅ£i, măslinele, usturoiul, cimbrul ÅŸi salvia, toate tocate mărunt. PresăraÅ£i totul cu sare ÅŸi piper după gust ÅŸi puneÅ£i tava în cuptorul încins.  Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute iar când se scoate din cuptor stropiÅ£i peÅŸtele cu un pic de ulei de măsline pentru un adaos de savoare. ServiÅ£i păstrăvii calzi, cu garnitură de legume ÅŸi măsline.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard