Prajitura cu branza si lamaie

Ingrediente:

  • 6 lamai;
  • 400g branza de vaci;
  • 20g gelatina;
  • 3 galbenusuri;
  • 400g zahar;
  • 250g smantana dulce;
  • 50g migdale macinate;
  • 250g biscuiti cu cereale;
  • 100g unt.
Mod de preparare:


Spălaţi lămâile, apoi tăiaţi 3 dintre ele în feliuţe de circa 3 mm. Puneţi peste lămâi 450m apă şi 200g zahăr şi ţineţi cratita pe foc mic. Fierbeţi feliile de lămâie până se înmoaie pufin, apoi scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă.
Sfărâmaţi bine biscuiţii, punându-i într-o pungă de plastic şi presându-i cu merdeneaua până obţineţi un pesmet fin. Amestecaţi pesmetul cu migdalele măcinate, cu untul topit şi răcit şi cu zeama de la 1 lămâie. Omogenizaţi bine compoziţia. Tapetaţi cu % din amestecul de biscuiti fundul şi pereţii unei forme rotunde cu diametrul de 18-20 cm.
Puneţi gelatina în 3 linguri zeamă de lămâie şi 3 linguri apă şi lăsaţi-o 10 minute să se dizolve. Amestecaţi gălbenuşurile cu brânza dulce şi zahărul rămas, apoi omogenizaţi bine amestecul. Adăugaţi zeama celor două lămâi rămase, smântână, precum şi gelatina dizolvată, după care omogenizaţi din nou cu mixerul.
Puneţi amestecul de brânză pe blatul de biscuiţi şi întindeţi-l într-un strat uniform pe toată suprafaţa acestuia. Deasupra aşezaţi o altă foaie din amestecul de pesmet şi migdale rămas. Puneţi rondelele de lămâie deasupra foii şi presaţi-le uşor.
Ornati cu coajă de lămâie tăiată în fâşii subţiri şi cu petale de toporaşi fierte în sirop de zahăr. Ţineţi prăjitura la frigider cel puţin trei ore înainte de a o servi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard