Prajitura cu lamaie si nuci

Ingrediente foi:
  • 500g faina;
  • 150g margarina;
  • 200g zahar;
  • 1 lingura cu varf amoniac;
  • 1 ou intreg;
  • 1 galbenus;
  • 1-2 lingurita smantana sau iaurt;
Ingrediente crema:
  • 300g nuci macinate;
  • 300g zahar;
  • 1 lamaie;
  • 7 linguri lapte;
  • 1 lingurita vanilie;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • 200g unt;
Ingrediente glazura:
  • 5 linguri zahar pudra;
  • 2 linguri cacao;
  • 2 linguri lapte;
  • 25 g unt;
Ingrediente ornare:
  • fructe de sezon sau felii de lamaie si limeta.
Mod de preparare:

FrământaÅ£i toate ingredientele pentru foi până când obÅ£ineÅ£i o compoziÅ£ie omogenă. Aceasta trebuie să fie mai tare, ca să se poată întinde foi din ea. Aco­periÅ£i compoziÅ£ia cu folie ÅŸi puneÅ£i-o 30 de minute la frigider. Din ea întindeÅ£i apoi 4 foi pe care coaceÅ£i-le pe dosul unei tăvi unse ÅŸi tapetate.
Lăsaţi foile la răcit. între timp, preparaţi crema de nuci: prăjiţi nucile 10 minute în cuptor sau într-o tigaie. Apoi măcinati-le. Puneţi într-o cratiţă nucile, zahărul, laptele, romul, vanilia, coaja de lămâie şi lăsaţi să dea în două-trei clocote, la foc potrivit.
AmestecaÅ£i mereu în vas. LuaÅ£i crema de pe foc ÅŸi lăsaÅ£i-o să se răcească. FrecaÅ£i untul bine cu o lingură de lemn, pentru a elimina apa din el. Când aÅ£i obÅ£inut o compoziÅ£ie spumoasă, amestecaÅ£i crema cu untul, cu mixerul până când cre­ma se albeÅŸte. Cu această cremă se umplu foile.
Deasupra prăjitu­rii se toarnă o glazură obÅ£inută din fierberea timp de 5 minute a ingredientelor. Glazura se toarnă fierbinte ÅŸi se întinde cu un cuÅ£it. Cât timp glazura este încă fier­binte, puneÅ£i peste tort fructele, fie tăiate în cubuleÅ£e, fie în ron­dele sau feliuÅ£e.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard