Tarta cu rosii si mac

Ingrediente pentru aluat:

  • 300g faina;
  • 200g margarina / unt;
  • 3 oua;
  • sare;
  • lapte (optional);
Ingrediente pentru umplutura:
  • 500g rosii;
  • 2 linguri ulei;
  • 200ml lapte;
  • 200g mac;
  • 1 leg. ceapa verde;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

Amestecati ingredientele pentru aluat, adaugand putin lapte, daca este cazul, pana obtineti un aluat potrivit de tare. Intindeti din aluat o foaie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste foaie presarati ceapa verde taiata marunt. Opriti cateva cozi de ceapa pentru ornare. Spalati rosiile si taiati-le in jumatati. Asezati-le in tava, peste ceapa. Opariti macul cu laptele fierbinte, lasati 10 minute sa se absoarba tot laptele si apoi adaugati uleiul, sare si piper dupa gust. Din compozitia obtinuta impartiti cu o lingurita pe fiecare jumatate de rosie. Puneti tava in cuptorul incalzit inainte. Coaceti tarta la foc potrivit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard