Pulpă de miel umplută cu ficat și mirodenii

Ingrediente:

  • 1,5 kg de pulpă de miel (2 pulpe);
  • 400g de ficat de miel;
  • legume: 1 fir de praz mai gros, 3 morcovi mari, 2 cepe, 1 ½ căpățână de usturoi, 8 cartofi albi;
  • mirodenii: 1 linguriță de coriandru boabe, piper negru zdrobit, 2-3 foi de dafin, rozmarin proaspăt, cimbru proaspăt, 1 baton de scorțișoară, boia dulce, cardamon, nucșoara, mentă proaspătă, coajă de portocală rasă, coajă de lămâie rasă;
  • 200 ml vin alb, ulei de masline.

Mod de preparare:

Cu 3 ore înainte fac marinada. Amestec frunze tocate de mentă, cimbru, rozmarin, 3 căței de usturoi mărunțiți, boia dulce, piper alb și negru, cardamon, nucșoară, coajă de portocală și lămâie, 4-5 linguri de ulei de măsline.
Într-o tavă pun legumele: prazul și morcovii (rondele groase), 2 cepe (sferturi), o căpățână de usturoi întreagă, zdrobită, lăsată cu tot cu coajă. Le amestec bine cu 1-2 crenguțe de rozmarin, cimbru, 3 foi de dafin mărunțit, piper negru zdrobit, o linguriță de coriandru și un baton de scorțișoară.
Dezosez, fasonez și crestez partea de sus a pulpelor (păstrez osul mare pentru prezentare). Le intind și pun deasupra marinada și felii de ficat. Rulez pulpele, le leg cu sfoară și le pun în tavă peste legume. Presar sare, piper negru zdrobit, cardamon, ulei de măsline, vinul alb și le masez bine. Las la cuptor (la 180 grade) timp de 90 de minute.
Scot pulpele și strecor sosul din tavă. Îl las să scadă într-o cratiță la foc mediu 20 minute. Într-o tigaie cu ulei de măsline pun cartofii (fierți pe jumătate în coajă; îi tai jumătăți sau sferturi dacă sunt mai groși). Pun rozmarin și cimbru proaspăt, sare și piper negru zdrobit. Îi las până când capătă o crustă aurie, crocantă, amestecând să nu se lipească, cu grijă sa nu îi zdrobesc.
Tai pulpele felii și le pun cu tot cu os pe platou. Alături pun cartofii și torn din sos peste carne. Restul îl pun în sosieră și îl aduc la masă. Decorez cu crenguțe de cimbru și rozmarin și cu puțin ulei de măsline pentru strălucire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard