Cozonac trandafir

Ingrediente pentru aluat:

  • 400g făină;
  • 30g drojdie;
  • 2 ouă întregi + 1 gălbenuș;
  • 1 pahar de lapte;
  • 2 lingurițe de zahăr;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 lingură rom;
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat.
Ingrediente pentru umplutură:
  • 125g margarină;
  • 100g zahăr pudră.
Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron și faci o gaură la mijloc. Separat, freci drojdia cu 2 lingurițe de zahăr și puțin lapte până obții o maia. Torni peste făină, pui două ouă întregi și un gălbenuș frecat cu sare, laptele cald, o lingură de rom și zahărul vanilat. Frămânți aluatul bine până face bășici și este potrivit de moale. Lași aluatul la cald să crească. 
Freci margarina cu zahărul pudră până face spumă. Când aluatul a crescut, îl răstorni pe masa de lucru, presărată cu făină. Întinzi o foaie groasă de 1 cm, iar peste ea întinzi unirform crema de margarină. 
Rulezi aluatul sul și îl tai în bucați de 3-4 cm, pe care le așezi pe una din fețe, într-o formă rotundă, unsă cu margarină (nu așezi bucățile prea îndesate ca să aibă loc să crească).
Lași bucățile de aluat să crească, le ungi cu albuș și le dai la cuptor să se coacă la foc potrivit. Când e copt cozonacul, îl presari cu zahăr pudră.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More