Pască cu smântână

Ingrediente pentru blat:

  • 8 ouă;
  • 8 linguri de zahăr;
  • 8 linguri de făină;
  • sare.
Ingrediente pentru umplutură:
  • 1 kg smântână;
  • 6 linguri de zahăr;
  • 3 plicuri zahăr vanilat;
  • coaja de la o lamâie;
  • 3 linguri făină;
  • un praf de sare;
  • 6 albușuri.
Mod de preparare:

Pentru blat: Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă. Freci gălbenușurile cu zahăr și apoi le amesteci cu albușurile bătute spumă. Adaugi un praf de sare și făina, treptat.Încorporezi bine făina și torni compoziția în două forme de tort sau într-o tavă mare de aragaz. Lași să se coacă pe jumătate, pui umplutura și coci mai departe, la foc potrivit.
Pentru  umplutură: Pui smântâna la scurs de seara, în tifon, într-o oală cu mălai. Când este scursă, amestci smântâna cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina, sare și apoi albușurile bătute spumă. Acest amestec îl pui pe blatul copt pe jumătate. Forma trebuie să fie umplută pe jumătate, deoarece la copt compoziția crește mult. Lași compoziția până a doua zi în tavă pentru a se întări.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More