Tajine de somon

Ingrediente:

  • 750g file de somon (cam 250g/porție);
  • 6 bucăți de anghinare;
  • boia dulce;
  • pătrunjel proaspăt;
  • coriandru proaspăt;
  • ardei capia;
  • roșii;
  • usturoi;
  • lămâie;
  • ulei de măsline;
  • sare.

Mod de preparare:

Curăț anghinarea: tai frunzele de pe coadă și vârful cam la 2-3 cm deasupra cozii; am pregătit un vas cu apă rece și zeamă de lămâie în care scufund bucățile de anghinare ca să nu se oxideze. Curăț bine frunzele, să îmi rămână doar inima; scot și „părul” din interior cu o lingură. O pun la fiert aproximativ 15 minute în apă cu sare. Dacă vrei, poți folosi și anghinare din conservă, o sa aibă un gust mai intens decât cea proaspătă, dar merge, dacă nu ai prea mult timp la dipoziție pentru curățat.
Tapetez fundul vasului tajine cu felii de roșie groase cam de 1 cm, pun și un ardei capia tăiat fâșii pe lung, coriandru și pătrunjel verde tocate și 3-4 căței de usturoi. Deasupra legumelor așez somonul tăiat în bucăți groase cam de 2 degete (2 bucăți per porție). Dacă nu ai tajine, poți folosi și o cratiță puțin adâncă, iar dacă preferi alt pește, poți înlocui somonul cu dorada sau lup de mare.
Fac o marinadă din 1 lingură și jumătate de boia dulce, sare și 6 linguri de ulei de măsline, omogenizez bine totul și, cu o lingură, torn marinada peste legume și pește. Tai pe jumatate două dintre bucățile de anghinare și le pun între bucățile de somon. Pun capacul și las vasul tajine pe foc iute (direct pe aragaz) timp de 35-40 de minute.
Pentru prezentare, iau tajine-ul de pe foc, pun și restul bucăților de anghinare tăiate pe jumătate printre bucățile de somon, presar pătrunjel tocat și aduc vasul la masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard