- 100g pudra de cacao
- 250g lapte praf fara zahar
- 200g unt
- 400g zahar
- 100g biscuiti
- 50g stafide
- 2 linguri de rom
Se dizolva zaharul in 100ml de apa, se fierbe la foc mic, amestecand permanent cu o lingura de lemn pana se formeaza un sirop. Se adauga 150g unt si se lasa pe foc pana se topeste, apoi se adauga romul si se ia vasul de pe foc.
Separat, se amesteca laptele praf cernut impreuna cu pudra de cacao. Peste acestea se toarna incet siropul, amestecand permanent pana se omogenizeaza. Se adauga imediat biscuitii rupti bucati si stafidele hidratate in prealabil si se amesteca usor pentru ca biscuitii sa ramana cat mai intregi.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa generos cu unt, presand bine pentru a obtine o compozitie cat mai compacta, apoi se pune la rece in frigider pana a doua zi, cand se poate taia felii si se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu