- 2 dovlecei
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 300 ml ulei pentru prajit
- sare
Alegi dovlecei proaspeti si tineri, care sa nu aiba seminte. Ii cureti de coaja, ii tai in rondele groase de 5 mm si ii presari cu sare. Bati ouale cu putina sare si 2 linguri faina. Lasi aluatul sa se odihneasca, intr-o farfurie intinsa, presari faina ramasa. Dupa 10 minute, scurgi zeama lasata de dovlecei si ii treci, pe rand, mai intai prin faina, apoi prin aluat. Incingi uleiul intr-o tigaie mare, in care sa-ti incapa cat mai multi dovlecei, scutind astfel timp. Ii prajesti in ulei, la foc mijlociu, avand grija sa-i intorci pe ambele parti, cand s-au rumenit. Ii scoti intr-un vas in care ai asezat servetele absorbante si ii servesti calzi sau reci, dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu