- carne de vita 300 g
- carne de porc 200 g
- ardei grasi 2 kg
- orez 100 g
- ulei 200 g
- ceapa 150 g
- oua 1 buc
- faina 30 g
- bulion de rosii 100 g
- verdeata 2 leg
- zarzavat 150 g
- rosii 300 g
- smantana 300 g
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu 100 g ceapa tocata si calita in ulei. Orezul se fierbe separat si se amesteca cu carnea. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata si se amesteca bine. Se spala ardeii, se taie capacele, se scot semintele, se umplu ardeii cu compozitia de carne, se prajesc pe toate partile in ulei si se asaza intr-o cratita. Restul de ceapa, zarzavatul dat pe razatoare si faina se calesc in ulei, se sting cu bulion subtiat cu apa, se lasa sa fiarba 30 min. si se paseaza printr-o sita. Se toarna acest sos peste ardei si se fierb circa 45 min. Se adauga rosiile taiate felii si se da vasul la cuptor pentru 15 min. La servit se adauga smantana si verdeata la fiecare portie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu