- 1 kg carne tocata
- carne afumata - ceafa sau kaizer
- varza murata
- orez
- 1 ceapa
- 1-2 foi de dafin
- sare
- piper - macinat si boabe
- o conserva de rosii in suc propriu
- bulion
Se caseste ceapa in putin ulei si se amesteca cu carnea tocata, cu 2-3 linguri de orez spalat, sare si piper macinat. Se spala varza si se taie frunzele de pe cotor. Intindeti o frunza pe masa si puneti intr-un colt o lingura de carne. Modul in care se infasoara varza il gasiti aici. Se repeta procedeul pana terminati carnea. Varza care va mai ramane (si ar fi bine sa va mai ramana), o tocati si o puneti de-o parte. Intr-o cratita puteti cali un pic carnea afumata. Aranjati primul rand de sarmale pe fundul unei cratite. Peste presarati
varza tocata si apoi asezati si al doilea rand. "Aruncati" printre
sarmale si carnea afumata, piperul boabe si o foaie de dafin. Deasupra,
cand ati terminat cu straturile de sarmale, puneti ultimul strat de
varza. Turnati rosiile in suc propriu si apoi puneti apa pana la nivelul
sarmalelor. Bagati-le la cuptor si inghiti in sec in timp ce in bucatarie se
imprastie aroma imbietoare...
Cand sarmalele aproape au fiert, scoateti
oala din cuptor si adaugati 2-3 lingurite de bulion desfacut cu apa.
Aveti grija sa aveti mereu apa in oala cat aceasta sta in cuptor!
p.s: pozele sunt ale mele; la fel si blogul mentionat pe ele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu