Pilaf cu pui si ciuperci

Ingrediente:
  • o ceapa
  • un sfert de telina
  • un ardei gras
  • 2-3 pulpe de pui
  • 1 cutie ciuperci
  • 1-2 cani de orez
  • 2-3 linguri ulei
  • apa
Mod de preparare:

Se curata, se spala si se toaca morcovul, ceapa si telina. Se pun la calit in 2-3 linguri de ulei impreuna cu ciupercile din cutie. Se lasa circa 5 minute dupa care se adauga pulpele de pui spalate si crestate un pic. Dupa ce acestea s-au calit un pic, se adauga apa pana se acopera continutul cratitei si se lasa 10 minute sa fiarba. Nu uitati sa adaugati si un pic de delikat pentru gust!
Dupa cele 10 minute se adauga cele 1-2 cani de orez. Foarte important: pentru ca orezul se umfla, de obicei se tine cont de combinatia 1 cana de orez - 2 cani de apa. Mai lasati 5 minute la foc mic pe aragaz, apoi introduceti oala in cuptor. In functie de cat de repede fierbe orezul, se lasa cam o ora maxim, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Foarte important este ca pe parcursul fierberii in cuptor, sa mai adaugati apa daca scade prea mult! Dupa ce ati terminat, opriti focul si mai lasati oala la cald, in aragaz, circa 10-15 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard