Aperitiv cu gulie si fasole boabe

Ingrediente:
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri otet (cine are otet balsamic, va iesi si mai bun)
  • 1/4 lingurita de sare si piper proaspat macinat
  • 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa de lichid sau 250 g
  • 50 de grame de sunca, taiata foarte subtire
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingura de boia iute
  • 1/2 cana de vin alb, sec
  • 200 g gulie, cu frunzele taiate in bucati de 2-3 centimetri, foarte marunt
  • 1/2 bagheta taiata in felii
Mod de preparare:

Amesteci 2 linguri de ulei, otetul, sare si piper. Adaugi apoi boabele de fasole din conserva. Iei o tigaie mare si asezi intr-un singur strat feliile de sunca. Le lasi sa se caleasca putin pana cand devin aurii, aproximativ 5 minute. Nu ai nevoie de ulei pentru ca se va scurge grasimea din felii. Cand sunt gata, le lasi putin pe un servetel sa se scurga.
Adaugi uleiul ramas, usturoiul si boiaua in tigaie, lasi amestecul asa timp de 1 minut, apoi adaugi vinul si gulia.
Acoperi si amesteci din cand in cand (trebuie sa fie totul moale). Adaugi apoi boabele de fasole si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Intinzi amestecul pe feliile de paine si le stropesti cu putin ulei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard