- 1 kg cartofi
- 75 g unt
- 150 ml lapte
- 30 g sare
- 200 g costita afumata
- 50 g usturoi
- piper si marar
Fierbi cartofii in coaja apoi ii cureti si ii tai in felii potrivite. Separat, faci un sos alb compus din: faina, 50 g unt, lapte si sare. Cureti usturoiul, il pisezi si il amesteci cu restul de unt. Tapetetzi tava cu unt si usturoi si introduci succesiv randuri formate din felii de cartofi, felioare de costita afumata, sare, piper, alt rand de cartofi etc. Deasupra torni sosul alb si dai la cuptor timp de 30 de minute. Cand sunt gata presari deasupra marar fin.
Cartofii frantuzesti, sunt o mancare excelenta pentru masa de seara si
chiar daca este destul de satioasa, se pot adauga la servire si cateva
linguri suplimentare de smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu