Ciorba de cartofi

Ingrediente:
  • 1L apa
  • 6 cartofi
  • o mana de orez
  • 1 morcov
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte acru sau iaurt simplu
  • 200 g smantana
  • 1 cub concentrat de legume
  • patrunjel
  • leustean dupa gust
Mod de preparare:

Pui apa, orezul, cartofii taiati cuburi, morcovul taiat fasii, uleiul si o parte din concentratul de legume si lasi sa fiarba. Cand sunt aproape fierte legumele, adaugi restul de concentrat de legume, verdeata tocata marunt si lasi sa dea in clocot. Dupa ce da in clocot tragi vasul pe margine si adaugi "diresala" pe care o pregatesti asa: intr-un castron pui galbenusul, laptele acru si smantana (galbenusul cu laptele acru le amesteci bine sa nu formeze cocoloase, apoi pui smantana si amesteci bine). Adaugi acest amestec peste ciorba si dai ciorba la rece. Dar sa nu se raceasca prea tare. Sa fie potrivit de calda cand o servesti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard