Dulceata de visine

Ingrediente:
  • 1 kg visine (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie tare
Mod de preparare:

Cureti visinele de samburi si le pui intr-o cratita cu zaharul si zeama de lamaie. Cratita sa fie speciala pentru dulceata sau gem pentru ca daca este una din cele in care faci mancarea va lua gust dulceata de mancare. Pui cratita intr-un loc ferit si din cand in cand o misti sa se aranjeze visinele, fara a folosi lingura.
Lasi visinele asa 5-6 ore cu zaharul, sa-si lase sucul, apoi o pui pe foc, dar nu direct pe flacara. Pui o tabla pe flacara.
Fierbi ca orice dulceata pana cand putesc visinele in tot siropul, pana la fundul cratitei. Cand e gata pui dulceata cand e calda in borcane infiletate cu capace si le pastrezi in camara. Pe parcurs siropul scade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard