- 1 kg visine
- 1/2 kg caise
- 1/2 kg kiwi
- 1 kg zahar
- 2 plicuri gel special pentru fixare.
Alegi fructe bine coapte, le speli si decojesti fructele de kiwi si caisele. Scoti samburii visinelor si caiselor.
Maruntesti fructele, visinele si le imparti in 2. Continutul celor 2 plicuri de gel de fixare, il imparti in 4 parti egale si le folosesti proportionat la cantitatile de fructe. La inceput prepari gemul de visine din 1/2 kg fructe, dupa instructiunile de pe pachetul de gel si, cand e gata, torni un strat de gem in borcanele pregatite si lasi 15 minute sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit stratul de visine, pregatesti gemul de caise si pui tot asa un strat de gem in fiecare borcan. La final pui gemul facut din visinele ramase, dupa care pui gemul de kiwi. Dupa ce s-au umplut borcanele, le sigilezi si le intorci cu gura in jos pentru 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu