Ghiveci cu ulei

Ingrediente:
  • 1,5 kg zarzavat de tot felul (o vanata, o jumatate de varza, 4 cartofi, 1 ardei gras, 1 dovlecel, 1 morcov, 1 patrunjel, o mana de vasole verde, o mana de mazare, cateva buchetele de conopida, o jumatate de telina, o mana de bame, 4 cepe, 4 rosii, patrunjel verde tocat)
  • 3 linguri de ulei
Mod de preparare:

Tai varza in bucati, morcovul, patrunjelul si telina le tai in felii subtiri, cureti bamele (sau folosesti din borcan), si le oparesti cu bors. Cureti si fasolea si mazarea. Razi dovlecelul si il tai in bucati potrivite, precum si vanata, pe care o oparesti mai intai cu apa. Adaugi si cateva buchetele de conopida, si, la urma, rosiile taiate in doua si fara seminte, ardeiul gras taiat marunt si cativa cartofi, curatati si taiati in bucati ca si dovleceii. Separat, rumenesti in ulei cepele taiate felii, pui zarzavatul si, daca mai trebuie, adaugi ulei, putina apa si sare. Torni acest amestec peste compozitia de legume si o dai la cuptor. O tii la foc potrivit pana ce tot zarzavatul este fiert. Nu amesteci cu lingura, pentru a nu se zdrobi legumele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard