Parjoala dietetica la cuptor

Ingrediente:
  • 500 g carne
  • 1 ceapa
  • 1 felie paine
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
Mod de preparare:

Toci ceapa, dai carnea prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata si stoarsa si amesteci apoi cu ceapa, oul si sare dupa gust. Carnea astfel preparata o pui pe un fund de lemn presarat cu pesmet si modelezi un sul. Pui 1 cratita de 2 kg cu apa sa fiarba si, cand clocoteste, pui un capac cu dosul in sus, ungi cu ulei si pe el asezi sulul de carne sau dai o forma rotunda, dupa dorinta. Introduci cratita in cuptorul fierbinte, potrivesti focul sa nu fie prea mare si lasi sa se coaca incet, ca sa se patrunda bine.
Cand a prins o crusta rumena peste tot, parjoala este gata. Poti servi parjoala atat rece, cat si calda.
Este dietetica pentru ca nu este prajita in grasime, ci este doar coapta. O poti pregati chiar si pentru copii, pentru ca e mai sanatoasa coapta astfel, decat prajita in ulei sau untura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard