Pui cu dovlecei rasi

Ingrediente:
  • 4 piepti de pui (fara pielita)
  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 ml zeama concentrata de carne de pasare
  • 1 lamaie
  • 100 ml smantana subtire
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper.
Mod de preparare:

Cureti ceapa si dovleceii de coaja. Dai dovleceii pe razatoarea mare. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Ii sarezi, ii piperezi, ii iei de pe foc si ii pui deoparte.
In aceeasi tigaie pui ceapa si dovleceii rasi si ii lasi sa se rumeneasca la foc iute timp de 5 minute. Stingi compozitia cu zeama de carne si de lamaie si lasi sa scada aprox. 2 minute. Razuiesti cu o spatula fundul tigaii, ca sa se desprinda tot ce s-a lipit. Adaugi smantana si dai focul mai mic. Asezi puiul inapoi in tigaie, acoperi cu un capac, lasi sa fiarba incet timp de 5 minute si, pe urma, fara capac, inca 3-4 minute sa se ingroase sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard