Quiche Lorraine

Ingrediente:
  • 600 g aluat de tarta (300 g faina, 150 g margarina,  2 oua intregi, putina sare si o lingura de praf de copt)
  • 300 g costita afumata sau bacon (tocat marunt)
  • o lingura de smantana proaspata
  • 200 g cascaval ras
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • sare, piper, cimbru sau ienibahar
Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pana obtii un aluat omogen. Dai la rece pentru o ora, invelit in folie. Intinzi o foaie mai mare, pentru a se putea imbraca si peretii unei forme rotunde sau a unei forme de tarta, bine unsa si tapetata cu faina. Presari uniform costita tocata marunt si acoperi cu cascavalul ras pe razatoarea mare. Deasupra torni ouale batute bine, ca pentru omleta, cu smantana, lapte, sare, piper si cimbru sau ienibahar.  Coci cam 45 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard