- 500 g spaghete
- 750 g rosii
- 125 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 4 fire ceapa verde
- 6 sardele file
- 1/2 lingurita coaja de lamaie (rasa)
- 1 lingura frunzulite de cimbru
- 12 masline verzi umplute (din borcan)
Fierbi spaghetele "al dente", le scurgi si le pui intr-un castron mare. Scufunzi rosiile pentru 1-2 minute in apa clocotita (le crestezi in cruce sa se curete usor), le racesti brusc sub jet de apa rece si le indepartezi coaja. Tai rosiile in 2, pe orizontala, pui o strecuratoare deasa peste un castron, apesi jumatatile de rosii sa iasa sucul, iar semintele le arunci. Apoi toci rosiile, dar nu prea marunt. In alt castron amesteci uleiul cu usturoiul pisat, ceapa taiata, sardelele faramitate, coaja de lamaie, cimbrul si maslinele taiate feliute subtiri. Adaugi rosiile si sucul stors din ele, amesteci bine cu sare si piper proaspat macinat. Torni sosul peste paste, amesteci bine si presari deasupra busuioc tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu