- 250 g faina alba
- 2 linguri zahar tos alb
- praf de sare
- 150 g unt
- 1 ou
- 500 g capsuni
- 150 g ciocolata alba (menaj)
- 250 ml frisca lichida
- putina esenta de rom
- zahar pudra pentru ornat
Faci un aluat de tarta din faina, zahar, sare, unt moale si ou. Framanti si daca nu se leaga bine, adaugi putina apa calduta. Lasi aluatul la rece minim o ora. Maruntesti ciocolata alba de menaj si o topesti in frisca lichida, la foc domol (fara sa ajunga la fierbere). Adaugi si esenta de rom, apoi lasi la rece peste noapte. Intinzi foaia de tarta intr-o forma / tava unsa cu putin unt, o intepi cu furculita si o dai la copt, la foc mediu pentru 20-25 minute. Intre timp, speli si scurgi capsunile si le asezi pe blatul racit. Bati cu mixerul crema de frisca si ciocolata alba pana devine consistenta si o torni peste fructe. Ornezi cu zahar pudra ci ciocolata alba rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu