- 70 g faina
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- sare
- 90 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 500 g mascarpone
- 600 g branza dulce de vaca
- 150 g zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 500 g visine
- 4 linguri lapte
- 20 piscoturi de sampanie
- 2 linguri cacao
Blat: Amesteci faina cu praful de copt si cu amidonul. Bati bine albusul cu putina sare, adaugi zaharul vanilat si cele 150 g zahar si bati spuma tare. Pui si galbenusurile si faina. Pui compozitia in forma rotunda si dai la cuptor pentru 25 de minute.
Crema: Iei un castron si pui mascarpone, branza de vaci, zaharul si zeama de lamaie. Tai blatul in doua dupa ce s-a racit si ungi primul blat cu 1/4 din crema. Pui de-o parte cateva visine, iar restul le pui peste stratul de crema. Apoi le acoperi cu inca un strat de crema si deasupra pui al doilea blat. Ungi blatul de deasupra cu un strat subtire de crema, iar ce mai ramane din crema o amesteci cu laptele pana ce aceasta se subtiaza putin. Ungi cu ea marginile tortului, de jur imprejur si pui piscoturile sau poti trece fiecare piscot prin crema, apoi il lipesti de margine.
Tii tortul la rece 8 ore, iar inainte de servire il presari cu cacao sau zahar pudra si deasupra pui visinele, pe care le poti trece prin ciocolata topita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu