- 500 g biscuiti mari romanesti
- 1 esenta de rom
- 2 oua
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 4 oua
- coaja si sucul de la o lamaie sau de la o portocala
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
- 1/2 ciocolata rasa
- frisca ( opretsi putin din cantitatea pentru crema )
- 1-2 capsune mari
Sfarami biscuitii. Bati oul spuma cu zaharul, amesteci bine cu untul topit si, la urma, pui esenta de rom. Amesteci biscuitii cu crema obtinuta si torni compozitia intr-o tava de tort tapetata cu folie de aluminiu sau folie de plastic. Presezi cu o lingura pana se formeaza o foaie subtire si dai la cuptor pana se rumeneste.
Apoi lasi foaia la racit pana cand faci crema.
Mod de preparare crema:
Bati bine frisca si o dai la rece. Freci bine galbenusurile cu zaharul vanilat si cu 100 g zahar, pana devine o crema densa si pufoasa. Bati albusurile bine cu un praf de zahar. Amesteci cu o lingura frisca si galbenusurile, coaja de lamaie si 2 lingurite suc de lamaie (sau de portocala). La urma, adaugi albusurile batute si amesteci usor pana se omogenizeaza.Peste blat torni crema si dai la congelator 3-4 ore.
Ornare:
Presari ciocolata rasa si ornezi cu capsune sau orice alte fructe ai la indemana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu