- 500 g faina
- 2 oua
- 1/2 lingurita sare
- apa calda
- piureul obtinut de la o sfecla rosie coapta
- 250 g branza de capra
- 1 ou
- 1 varf cutit praf de nucsoara
- 1 lingurita gris
Amesteci faina, piureul de sfecla rosie, sarea si ouale, apoi torni apa calduta (aproximativ o canuta). Framanti pana nu se mai lipeste de maini, iar compozitia devine mai vartoasa, ca sa se poata intinde usor. Intinzi o foaie subtire, de 2-3 mm, pe care o tai in patrate. Amesteci intr-un bol branza de capra cu oul, grisul si nucsoara. Pui pe fiecare patrat o lingurita de branza sau mai multa, cum doresti, si formezi triunghiuri sau dreptunghiuri prin presarea marginilor cu furculita sau cu mana. Pui la fiert in apa clocotita cu sare aproximativ 35 de minute, la foc moderat, ca sa nu se dezlipeasca. Nu trebuie sa folosesti multa faina cand intinzi foaia si, inainte de a pune branza, sa intorci foaia invers (cu fata cu care a stat pe masa in sus). Servesti coltunasii calduti, alaturi de un sos de smantana, sau simplu, dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu