- 300 g faina
- aprox. 200 ml apa
- sare
- 1 cubulet drojdie
- usturoi
- ulei pentru prajit
- 1 lingura zahar
- 1 capatana usturoi
- sare
- 100 ml ulei
- zeama de lamaie
Freci drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugi 2 linguri de faina si putina apa. Obtii un aluat moale pe care il lasi la dospit cel putin 15 minute. Apoi adaugi restul de faina si apa, sare dupa gust si framanti sa se omogenizeze. Lasi la dospit, apoi formezi pe masa gogosile, folosind si faina, sa nu se lipeasca aluatul. Prajesti gogosile bine in ulei incins. Cand sunt rumenite pe o parte, le intorci si pe cealalta. Le scoti din ulei si le lasi sa se raceasca putin, apoi le servesti calde sau reci. Peste ele pui mujdeiul de usturoi.
Mod de preparare mujdei:
Cureti usturoiul, il zdrobesti si adaugi sare. Il pui intr-un castron si incorporezi ulei incet, ca la maioneza, frecand tot timpul cu o lingura de lemn.
Cand formezi maioneza si o ingrosi, adaugi sucul de lamaie si termini de incorporat uleiul. La sfarsit adaugi doua linguri de apa calduta. Apa face maioneza mai pufoasa si o albeste. Este foarte gustoasa si o poti servi oricand peste cartofii prajiti sau copti la cuptor.
* reteta pentru post
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu