- 12 rosii potrivite
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g orez
- 1/2 legatura marar
- delikat, sare si piper
Tai un capacel in partea superioara a rosiilor si le scoti cu grija pulpa. Pastrezi miezul si capacelele pe o farfurie. Intre timp, cureti ceapa, o tai marunt si o pui la calit in ulei incins. Cand a devenit aurie, adaugi ardeiul curatat de seminte si taiat marunt, dar si orezul spalat in mai multe ape si scurs bine. Amesteci putin pana devine sticlos, condimentezi, adaugi delikat dupa gust, apoi torni peste orez doua cani de apa calda.
Lasi la fiert 20 de minute, dupa care pui pulpa de rosii. Mai lasi la foc mic pana ce scade lichidul. Stingi focul si adaugi marar tocat marunt. Lasi la racit.
Cand nu mai este fierbinte, umpli fiecare rosie cu acest pilaf gustos si pui deasupra capacelul. Ungi un vas termorezistent cu putin ulei, pui rosiile in el si dai la cuptor cam 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu