Somon cu fenicul

Ingrediente:
  • 4 fileuri de somon
  • o lingura suc de lamaie
  • 3 linguri unt cu verdeata
  • 3 bulbi fenicul
  • 250 ml vin alb
  • 200 ml smantana
  • o lingura de mustar dulce
Mod de preparare:

Peştele se stropeşte cu suc de lămâie. Se curăţă bulbii de fenicul, se păstrează frunzele verzi pentru decor, iar bulbul se taie în rondele subţiri. Untul se încinge într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte somonul, câte 5 minute pe fiecare parte. Se condimentează cu sare şi piper din râşniţă. Se păstrează la cald. În tigaie, se prăjeşte feniculul cca 4 min., se adaugă vinul alb şi se mai lasă cca 3 min. Se adaugă smântâna amestecată cu muştar. Se așază pe farfurii şi se pun deasupra bucăţile de somon.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard