- 4 fileuri de somon
- o lingura suc de lamaie
- 3 linguri unt cu verdeata
- 3 bulbi fenicul
- 250 ml vin alb
- 200 ml smantana
- o lingura de mustar dulce
Peştele se stropeşte cu suc de lămâie. Se curăţă bulbii de fenicul, se
păstrează frunzele verzi pentru decor, iar bulbul se taie în rondele
subţiri. Untul se încinge într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte
somonul, câte 5 minute pe fiecare parte. Se condimentează cu sare şi
piper din râşniţă. Se păstrează la cald. În tigaie, se prăjeşte
feniculul cca 4 min., se adaugă vinul alb şi se mai lasă cca 3 min. Se
adaugă smântâna amestecată cu muştar. Se așază pe farfurii şi se pun
deasupra bucăţile de somon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu