- 500 g dovleac
- 4 morcovi
- 4 linguri smantana
- 6 catei usturoi
- 2 linguri unt
- 2 l supa de legume
- 1 ceapa
- sare si piper
Cureti dovleacul de coaja si samburi, apoi il tai in cubulete mici. Tai marunt ceapa si o calesti in untul incins. Cand ceapa devine aurie, pui si dovleacul si le calesti impreuna 5-10 minute. Adaugi apoi supa de legume si le lasi sa fiarba o jumatate de ora, pana cand dovleacul e moale. Ungi usturoiul cu tot cu coaja cu putin ulei de masline si il pui intr-o tava la cuptor pentru 15 minute. Strecori dovleacul si il dai prin blender, impreuna cu usturoiul curatat de coaja. Nu pui toata supa in care a fiert, ci adaugi putin cate putin, pana obtii consistenta dorita. Pui din nou supa in oala, o dai pe foc si adaugi smantana, condimentezi cu sare si piper dupa gust si lasi 2-3 minute. Garnisesti supa-crema cu smantana sau iaurt si busuioc verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu