Supa-crema de dovleac copt cu usturoi

Ingrediente:
  • 500 g dovleac
  • 4 morcovi
  • 4 linguri smantana
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 2 l supa de legume
  • 1 ceapa
  • sare si piper
Mod de preparare:

Cureti dovleacul de coaja si samburi, apoi il tai in cubulete mici. Tai marunt ceapa si o calesti in untul incins. Cand ceapa devine aurie, pui si dovleacul si le calesti impreuna 5-10 minute. Adaugi apoi supa de legume si le lasi sa fiarba o jumatate de ora, pana cand dovleacul e moale. Ungi usturoiul cu tot cu coaja cu putin ulei de masline si il pui intr-o tava la cuptor pentru 15 minute. Strecori dovleacul si il dai prin blender, impreuna cu usturoiul curatat de coaja. Nu pui toata supa in care a fiert, ci adaugi putin cate putin, pana obtii consistenta dorita. Pui din nou supa in oala, o dai pe foc si adaugi smantana, condimentezi cu sare si piper dupa gust si lasi 2-3 minute. Garnisesti supa-crema cu smantana sau iaurt si busuioc verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard