- 400-500 g ghebe
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 4-5 cartofi
- ulei
- 1/2 lingurita chimen
- boia de ardei dulce
- sare, piper
- patrunjel verde
Ghebele le cureti, le speli, pe cele mari le tai mai mici, iar pe cele mici le pui intregi, apoi le fierbi in apa cu sare timp de 10-15 minute. Dupa ce sunt gata, le scurgi bine de apa si le calesti in ulei bine incins. Adaugi chimenul, condimentezi cu boia de ardei, sare si piper dupa gust, pui o cescuta de apa si lasi sa fiarba inabusit circa 30 minute. Ceapa, morcovul, pastarnacul, telina si cartofii le cureti, le speli, le tai cuburi si le pui la fiert in 2.5 l apa cu sare. Cand legumele sunt fierte, adaugi ghebele, mai lasi 10 minute pe foc, apoi opresti focul si adaugi patrunjelul tocat.
* reteta pentru post
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu