Tort cu fructe

Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
Ingrediente pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 100 ml iaurt simplu
Ingrediente pentru decor:
  • frisca
  • fructe (banane, kiwi, mere, pere)
  • gelatina pentru tort
 Mod de preparare:

Separi albusurile, le bati spuma tare, adaugi zaharul, galbenusurile si, la final, faina. Torni compozitia intr-o forma de tort si coci blatul la foc potrivit, pana trece testul cu scobitoarea. Cand se raceste, tai blatul in doua.
Bati frisca pana se intareste, apoi adaugi smantana si iaurtul. 200 ml din compozitia de frisca o opresti pentru decor. Insiropezi blatul cu suc de fructe si il asezi pe un platou, apoi asezi un rand de felii de banane, un strat de frisca destul de gros si adaugi foaia cealalta insiropata si ea. Decorezi dupa imaginatie cu felii de banane, kiwi, mere si pere. Gelatina o prepari cu apa si, cu ajutorul unei pensule, ungi fructele de deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard